Innholdsfortegnelse

På samme måde som med forsikringer, så er en a-kasse noget man har i håb om man aldrig for brug for det, men det kan være altafgørende når uheldet er ude, hvilket kan ske for enhver og derfor også dig.

At sige til sig selv at a-kasse eller forsikringer ikke er noget man har brug for, så er man naiv og ærlig talt lidt dum. Det er påvist gang på gang med mennesker der har kommet i knibe og mistet store summer penge og skabt store frustationer for sig selv, ved netop ikke at sikre sig selv med noget så elementært som a-kasse og forsikringer.

Jeg har fundet den bedste a-kasse for selvstændige som jeg syntes du burde vælge hvis du går med tanker om at sikre dig selv, hvilket jeg også anbefaler du gør. Det handler ikke om, at troen på din idé eller virksomhed ikke er der, men at man indser at man ikke kan forud fremtiden og COVID-19 er jo et virkeligt godt eksempel på dette.

I Danmark er der særligt én a-kasse og faglig organisation som skiller sig ud fra andre og dette er Virksom. Hos Virksom kan du få a-kasse og faglig organisation for selvstændige og iværksættere som er målrettet selvstændige.

Virksom er nemlig en virksomhed som udelukkende beskæftiger sig med a-kasse og faglig organisation for selvstændige og iværksættere i Danmark, med andre ord, de tilbyder kun a-kasse og faglig organisation til dig som driver selvstændig virksomhed.

Alle a-kasser for selvstændige

De fleste a-kasser er for alle, men enkelte a-kasser tilbyder ikke a-kasse for selvstændige mens andre som eksempelvis Virksom, udelukkende henvender sig til selvstændige og erhvervsdrivende. Her kan du finde de mest populære a-kasser som henvender sig til selvstændige i Danmark.

Kan man få a-kasse som selvstændig?

Ja, du kan sagtens få a-kasse som selvstændig, der er dog visse regler;

  • er beskæftiget for egen regning og risiko og med det formål at opnå et økonomisk udbytte
  • har et CVR- eller et SE-nummer, eller pligt til at have det (omsætning på 50.000 kr. eller mere)
  • får B-indkomst, der beskattes som selvstændig virksomhed
  • er medarbejdende ægtefælle i ægtefælles personligt ejet virksomhed og modtager løn uden at have en lønaftale
  • får løn som A-indkomst fra et selskab (f.eks. ApS eller A/S), hvor du har afgørende indflydelse. Du siges også at have afgørende indflydelse hvis din ægtefælle eller nærmeste familie ejer mindst 50 pct. eller en bestemmende andel af selskabets kapital eller af stemmerne i selskabet.

Bemærk! Med de nye regler for selvstændige der trådte i kraft 01.10.2018, er det ikke længere personen, som defineres som selvstændig eller lønmodtager, men derimod personens aktiviteter, som det også er tilfældet i skattesystemet.
Arbejde inddeles i 4 aktivitetstyper: fritidsbeskæftigelse, selvstændig virksomhed, formueforvaltning (begrænset eller intet personligt arbejde) eller arbejde som lønmodtager.

Hvad koster a-kasse for selvstændige?

A-kasse Kontingent
Virksom 480 kr. per md.
3F 524 kr. per md.
Det Faglige Hus 487 kr. per md.
Frie 498 kr. per md.
ASE 514 kr. per md.
Lederne 480 kr. per md.
CA 505 kr. per md.