Hvad end du er selvstændig, revisor, regnskabsfører eller bare har en interesse i regnskab som privatperson eller virksomhedsejer, så er et gratis regnskabsprogram lutter musik i de flestes ører og det er lige præcis dette tema vi vil gå nærmere ind på i denne artikel og guide.

I Danmark elsker vi iværksætteri og hvert eneste år kommer der nye og flere virksomheder til landet, dette har skabt et stort behov for værktøjer som regnskabsprogrammer og lignende, men burde man egentlig få sig et regnskabsprogram og er det dét hele værd?

Noget af det bedste ved et professionelt og godt regnskabsprogram er, at du kan prioritere og fokusere på det som du og din virksomhed er bedst til, da du sparer enorme mængder med tid og energi på regnskabet.

Et regnskabsprogram kan kombinere fakturerings- og bogføringsprocessen og samtidig bistå dig med de forskellige rapporteringer som eksempelvis årsregnskab og momsindberetning hvis din virksomhed er momsregistreret.

Med andre ord, et regnskabsprogram er som mange andre værktøjer, sat til verden for at hjælpe dig og din virksomhed og det bedste af det hele er at det behøver ikke at koste noget – Der findes flere forskellige gratis regnskabsprogrammer i Danmark som du kvit og frit kan benytte uden begrænsninger, for altid.

Hvad end du er iværksætter, en forening eller driver en håndværker-forretning, så kan et regnskabsprogram med garanti forenkle din daglige drift og forbedre kvaliteten af dit regnskab, helt enkelt.

I denne simple guide vil vi gå i dybden med hvilket regnskabsprogram der er det bedste og komme med en oversigt over gratis regnskabsprogrammer, samt hjælpe dig med at vælge det rette regnskabsprogram til dig.

Indholdsfortegnelse

Top 3 bedste gratis regnskabsprogrammer i Danmark

Har du allerede eller tænker du på at starte din egen virksomhed, så er et regnskabsprogram en god ting at styr på. Det er nemlig ganske tidligt du kan begynde at trække ting fra hvad det angår moms og når du først har registreret din virksomhed og fået din første faktura eller skal til at sende, så er det smart at have regnskabsprogrammet på plads og gøre det hele herfra.

Nu til det du har ventet på, listen over de 3 bedste og gratis regnskabsprogrammer i Danmark per 2022. Oversigten viser regnskabsprogrammerne i kronologisk rækkefølge, hvilket vi sige det bedste regnskabsprogram kommer først, herefter det næstbedste og så videre.

 • 100% gratis regnskabsprogram

  Dinero regnskab logo

  Dinero Regnskab er et online regnskabsprogram, der er designet til at hjælpe små virksomheder med at styre deres økonomi. Programmet er udviklet af en dansk virksomhed, og det tilbyder en række funktioner, der kan hjælpe med at automatisere regnskabsprocesser og forenkle bogføringen. Det bedste ved Dinero Regnskab er, at det er 100% gratis at bruge. Der er ingen skjulte omkostninger eller abonnementer, så det er en ideel løsning for små virksomheder, der ønsker at holde styr på deres økonomi uden at skulle betale for et dyrt regnskabsprogram.

 • 100% gratis regnskabsprogram

  Billy logo

  Billy er et online regnskabsprogram, der er designet til at hjælpe små virksomheder med at styre deres økonomi. Programmet er udviklet af en dansk virksomhed og tilbyder en række funktioner til at automatisere regnskabsprocesser og forenkle bogføringen. Det bedste ved Billy er, at det er 100% gratis at bruge. Der er ingen skjulte omkostninger eller abonnementer, så det er en ideel løsning for små virksomheder, der ønsker at holde styr på deres økonomi uden at skulle betale for et dyrt regnskabsprogram.

 • Web-Regnskab

  Web-Regnskab logo

  Web-Regnskab er et online regnskabsprogram, der er udviklet af danske virksomheden E-conomic. Programmet er designet til at hjælpe små og mellemstore virksomheder med at styre deres økonomi, og det tilbyder en række funktioner til at automatisere regnskabsprocesser og forenkle bogføringen. Hvis du er interesseret i at prøve Web-Regnskab, kan du tilmelde dig en gratis prøveperiode på 14 dage på programmet hjemmeside.

1. Dinero regnskab (anbefaling)

Dinero regnskab er efter min mening, det bedste regnskabsprogram til små- og mellemstore iværksættere i Danmark. Regnskabsprogrammet fås i en gratis version som dækker over de fleste virksomheders behov til et fakturerings- og bogføringssystem og du får dermed et komplet regnskabsprogram for 0 kroner.

Om Dinero regnskab

Dinero Regnskab, tidligere ”Dinero” er et dansk regnskabsprogram etableret 1 marts 2016, som en videreudvikling af Kassekladde.dk. Dinero regnskab er medudviklet- og stiftet af den velkendte danske iværksætter Martin Thorborg, som også står bag virksomheden Jubii, iværksætterforummet Amino og bogen E-Pusher.

Dinero Regnskab er et enkelt og brugervenligt økonomisystem der er velegnet for lægmænd at benytte til regnskabsstyrring, bogføring og fakturering, det er altså et komplet regnskabs- og økonomisystem til drift af virksomhedens økonomi.

Abonnementer og prdukter

Dinero regnskab fås i to forskellige abonnementstyper og priser, dette er for at gøre det enkelt ligesom deres regnskabsprogram. Herunder kan du læse mere om Dinero Regnskab’s abonnementer og produkter.

Dinero starter
Dinero starter er en gratis version af Dinero’s regnskabsprogram og til trods for at det er 100% gratis, så er det “alle pengene værd“, forstået på den måde, at selvom det er gratis, så fejler det bestemt ingenting og det holdet længe til en lille- eller mellemstor virksomheds regnskab.

Dinero pro
Dinero regnskab pro er den betalte version af regnskabsprogrammet, her får du

Anmeldelse af Dinero regnskab

Vi har testet regnskabsprogrammet Billy, først testede vi deres gratis-version og derefter testede vi deres premium verision

Trustpilot
4.8 ud af 5 baseret på 2.659 anmeldelser

2. Billy

Billy er det andet gratis regnskabsprogram som findes i Danmark og er på lig fod med Dinero et regnskabssystem udarbejdet af og for iværksættere og selvstændige i Danmark. Regnskabsprogrammet har stort fokus på det at gøre det enkelt og let at føre regnskab, hvad end du vil sende fakturaer, bogføre regninger eller udarbejde moms- og årsregnskab.

Om Billy

Billy er et dansk regnskabsprogram velegnet

Anmeldelse af Billy

Vi har testet regnskabsprogrammet Billy, først testede vi deres gratis-version og derefter testede vi deres premium verision

Trustpilot

4.8 ud af 5 baseret på 1.890 anmeldelser

3. Web-regnskab

Web-regnskab er et regnskabsprogram, der er tilgængeligt via internettet. Det betyder, at du kan få adgang til dine regnskaber fra enhver enhed med internetforbindelse, uanset om du sidder ved din egen computer, eller om du er på farten med din smartphone eller tablet.

Web-regnskab har mange fordele i forhold til traditionelle desktop-regnskabsprogrammer. For det første behøver du ikke at installere softwaren på din computer, da alt du skal gøre, er at logge ind på regnskabsprogrammet via din internetbrowser. Dette gør det nemt at få adgang til dine regnskaber, uanset hvor du befinder dig.

En anden fordel ved web-regnskab er, at du altid har de seneste opdateringer og nye funktioner tilgængelige, da programmet hele tiden opdateres via internettet. Derudover er det nemt at dele adgang til regnskabet med andre, fx din revisor eller din bogholder, da I blot skal dele loginoplysningerne.

Web-regnskab er derfor et godt valg for små virksomheder, der ønsker et nemt og fleksibelt regnskabsprogram, der kan tilpasses deres behov.

Trustpilot

4.8 ud af 5 baseret på 106 anmeldelser

Sådan har vi fundet de 3 bedste regnskabsprogrammer

Spørger du mig, så er Dinero regnskab det bedste regnskabsprogram i Danmark og det enkleste at finde ud af hvis man ikke er en regnskabshaj som eksempelvis jeg ikke er.

Dinero er som nævnt tidligere udarbejdet af iværksættere og dette gør at regnskabsprogrammer passer perfekt til dig som er selvstændig eller iværksætter. Hele designet og funktionaliteten i regnskabssystemet er opbygget på så enkel og flot måde at enhver kan finde ud af at sende fakturaer, bogføre bilag og regninger samt uddrage de nødvendige tal for års- og momsregnskab.

Hvad er et regnskabsprogram?

Et regnskabsprogram er mange ting, definitionen er ikke helt klar og det kan dække over mange forskellige ting. Men i store træk så er et regnskabsprogram et computerbaseret værktøj som hjælper på forskellige måder med at føre regnskab af den ene eller anden art.

I dag tilbyder de fleste regnskabsprogrammer bogføring og fakturering i ét og samme system, hvilket er særdeles fordelagtigt, da du får samlet alt ét sted og slipper for flere forskellige systemer og programmer til at løse én opgave, nemlig virksomhedens regnskab.

Danske regnskabsprogrammer er begyndt at blive særdeles professionelle og gode, specielt hvis man ser på regnskabsprogrammer som Dinero og Billy som begge er danske og gratis regnskabsprogrammer som er udviklet af og for iværksættere og selvstændige.

Excel er en døende race indenfor regnskabsføring

I rigtigt mange år har Microsoft Excel været meget populært blandt iværksættere og selvstændige at benytte til regnskabsføring og jeg må da også sige jeg selv er en kyndig og hyppig bruger af det smarte værktøj fra Microsoft, men i dag er Excel ved at uddø når vi snakker regnskabsføring, simpelthen fordi der findes bedre og smartere måder og værktøjer.

I Excel er du på mange måder begrænset og værktøjet er ikke udelukkende udarbejdet til virksomhedsregnskab, men er udarbejdet og skabt for mange forskellige ting. Denne mangfoldighed er både god og dårlig kan man sige, men jeg vil råde dig som bruger Excel til virksomhedens regnskab at bytte over til et regnskabsprogram, hvad end du vælger et gratis regnskabsprogram eller et betalt er op til dig, men Excel er fortid spørger du mig.

Med internettet kom mange gode ting og i dag er størstedelen af regnskabsprogrammer i modsætning til Excel, online-baseret. Det vil sige at du kan tilgå det uanset hvor du er, hvilken enhed du er på, så længe du har internet.

En af de andre fordele med at have sit regnskabsprogram online er at du kan dele det med andre, det kan være dem du har virksomheden med eller din bogholder som hjælper dig med bogføring, rapportering eller andre bogføringsopgaver.

Regnskabsprogrammer til små virksomheder

Der er ingen øvre eller nedre grænse på din virksomhed som gør det begrænser dine muligheder for at have et regnskabsprogram eller for at det giver mening at benytte et. Regnskabsprogrammer er for alle som har et regnskab at føre og ønsker at have fuld kontrol på sine tal.

Regnskabsprogrammer til store virksomheder

Også større virksomheder med mange ansatte kan (og bruger som regel) regnskabsprogrammer til at føre regnskab i. Her er det dog ikke alle regnskabsprogrammer der kan følge med. Da regnskab er så kompliceret, så er ikke alle regnskabsprogrammer udviklet til både store og små virksomheder. De regnskabsprogrammer som er udviklet til store virksomheder, er der brugt store mængder tid, penge og energi i og derfor følger prisen også med, det er derfor smart for små virksomheder at vælge regnskabsprogrammer som er bygget til dette og det samme for virksomheder af større form.

Hvad koster et regnskabsprogram?

a

Hvilket regnskabsprogram er det bedste?

For at finde det rette regnskabsprogram til din virksomhed skal du se på hvilke krav og behov du har til et sådant system. Hvis du eksempelvis har en webshop, kan det være fordelagtigt at vælge et regnskabsprogram som har integrationer til dit betalingssystem, så du automatisk får bogført alle dine salg som sker på webshoppen.

Hvilket regnskabsprogram skal jeg vælge?

a

Regnskabsprogram til foreninger

Foreninger i Danmark

Læs mere om regnskabsprogrammer til foreninger her, eller opret gratis bruger hos Dinero regnskab ved at trykke på knappen herunder.

Regnskabsprogram til iværksættere og selvstændige

Som selvstændig

Læs mere om regnskabsprogram til iværksættere her, eller opret gratis regnskab hos Dinero regnskab ved at trykke på knappen herunder.

Regnskabsprogram til enkeltmandsvirksomhed

a

Læs mere om regnskabsprogram til små virksomheder og enkeltmandsvirksomheder her, eller opret gratis regnskab hos Dinero regnskab ved at trykke på knappen herunder.

Regnskabsprogram til ApS og AS

Et ApS (Anpartsselskab og AS (aktieselskab) er som regel, men ikke altid, virksomheder af en hvis størrelse.

Hvilket faktureringsprogram er det bedste?

Selvom Microsoft Excel ikke er et faktureringsprogram, så har det og er det noget som rigtigt mange mennesker og virksomheder bruger når de skal lave en faktura. Dog er Microsoft Excel ikke udviklet til denne ene opgave men er derimod et multi-værktøj som kan benyttes til mange forskellige ting og det er derfor ikke det optimale faktureringsprogram at bruge for alle.

Driver du en virksomhed og har derfor et regnskab du må føre, så er det ofte ikke lønsomt at benytte Microsoft Excel fremfor et online regnskabsprogram. Dette er fordi, du manuelt må udregne og eksportere moms og andre essentielle tal til dit regnskab som typisk er et andet program eller en anden fil. Med et regnskabsprogram får du fakturerings- og bogføringsprogram ét og samme sted og kan dermed spare tid og penge på det manuelle arbejde.

Men skal du derimod bare lave én faktura eller meget sjældent, eksempelvis hvis du sælger noget privat til en virksomhed eller lignende, så behøver du selvfølgelig ikke et komplet regnskabsprogram til denne simple opgave, her er Microsoft Excel helt perfekt, da du enkelt og let kan lave en faktura og derefter har du ikke en bruger på nettet som du må forholde dig.

Hvad er et fakturaprogram?

Et fakturaprogram er mange ting, i lang tid har mange virksomheder benyttet sig af Microsoft Excel til at udarbejde fakturaer i, ulempen ved dette er at du manuelt må regne moms samt bogføre dine indtægter i et regnskab, dette er både tidskrævende og en forældet måde at gøre det på.

I dag benytter størstedelen af alle virksomheder sig af et regnskabsprogram som Dinero regnskab, Billy eller Microsoft C5. Dette er komplette fakturerings- og bogføringsprogrammer som kan udarbejde fakturaer og automatisk bogføre dine ind- og udgifter (bilag) samtidig som de udarbejdes eller ligges ind i regnskabssystemet.

Så i stedet for at du kaster dig over Microsoft Excel og laver dine egne fakturaer og sender dem på e-mail, så anbefaler jeg dig på det kraftigste at prøve et regnskabsprogram, da dette både spare dig tid, energi og penge – Noget som er særdeles værdifuldt for både dig og din virksomheds vækst. Der findes regnskabsprogrammer til iværksættere, foreninger og almene virksomheder af alle størrelsesordner, så der er ingen undskyldning for ikke at prøve det.

Opsummering

Et gratis regnskabsprogram er på mange måder det samme som gratis penge eller penge sparet, da du slipper at have en ekstra udgift, hvad end du er privatperson, økonomiansvarlig for en forening eller driver egen virksomhed.

FAQs: Ofte stillede spørgsmål og svar

Få svar på ofte stillede spørgsmål omkring regnskabsprogrammer i Danmark.

Hvad er et regnskabsprogram?
Et regnskabsprogram er et softwareprogram til computere som enten fungerer online eller installeres på computeren således der fungerer uden en internetforbindelse. Formålet med et regnskabsprogram er et bogføre indtægter og udgifter samt føre regnskab.

Hvilket regnskabsprogram skal jeg vælge?

a

Hvad er det bedste regnskabsprogram?

A

Hvad er bedst Dinero eller Economic?

A

Hvilket regnskabsprogram er det bedste?

A

Er Dinero gratis?

A

Hvad koster et regnskabsprogram?

A

Hvad skal jeg vælge Dinero eller Billy’s Billing?

Efter at have testet både Billy’s billing og Dinero regnskab har vi kommet frem til at Dinero regnskab er det bedste regnskabsprogram til små- og mellemstore virksomheder i Danmark.