Som iværksætter eller ejer af en mindre virksomhed som eksempelvis en enkeltmandsvirksomhed så er indkøb af dyre services og produkter for opstarten, noget man prøver at undgå, da pengene ikke just hænger på træerne og et gratis regnskabsprogram er et godt sted at starte.

I Danmark er vi så privilegeret at have flere forskellige billige og nogle gratis, regnskabsprogrammer som kan benyttes til regnskab for iværksættere og selvstændige.

Uanset hvad dit behov er og hvilke funktioner du er ude efter, så findes der med garanti et regnskabsprogram som passer til dig og din virksomhed, personligt er jeg stor fan og har en del erfaring med Dinero regnskabsprogram som også var det regnskabsprogram jeg brugte da jeg var iværksætter i Danmark og drev min egen enkeltmandsvirksomhed. Dinero er 100% gratis og er skabt af iværksættere for iværksættere, så du går bestemt ikke galt i byen, når du vælger Dinero som dit regnskabsprogram.

 Gratis regnskabsprogrammer til iværksættere

Herunder kan du finde gratis regnskabsprogrammer som du/i kan bruge i jeres virksomhed til at føre regnskab.

Dinero regnskabsprogram

Dinero regnskabsprogram er blandt danmarks mest populære værktøjer når det gælder regnskab og økonomi i virksomheder. Værktøjet og regnskabsprogrammet er udviklet og drevet af den velkendte iværksætter Martin Thorborg. Regnskabsprogrammet har i dag mere end +69.000 tilmeldte virksomheder i Danmark og der er sendt mere end +14 millioner fakturaer igennem deres regnskabsprogram.

Dinero er et 100% gratis og uforpligtende regnskabs-værktøj som er velegnet for dig som driver en lille til mellemstor virksomhed i Danmark og kan benyttes af alle, det har ingenting at sige om du er dyrlæge, håndværker eller du driver din egen webshop, så klarer Dinero opgaven. Dinero er med andre ord et regnskabsprogram til foreninger, virksomheder og alt andet du kunne finde på og har behov for at kører regnskab for.

Fordelene ved Dinero er mange, den største fordel for de fleste er klart det faktum at Dinero er 100% gratis og du behøver dermed ikke at betale noget som helst for at benytte det fantastiske værktøj. Men personligt, så syns jeg at de mange integrationer som de har arbejdet rigtig hårdt for at få op at gå, er noget af det bedste. Har du eksempelvis en webshop som bruger betalingsløsningen Stripe, så kan du enkelt og let integrere Stripe med dit regnskab hos Dinero og få automatiske bogføringer af dine ordre på webshoppen. Det samme gælder hvis du har ansatte og benytter enten Danløn, Dataløn eller en af de andre velkendte lønsystemer i Danmark, her kan du på samme måde som med Stripe integrere de to og få automatiske bogføringer når du kører løn på dine ansatte.

Så hvis du har brug for et professionelt regnskabsprogram som både er gratis og fantastisk, så vil jeg bestemt anbefale dig at vælge Dinero, du kan i hvert fald prøve det, det koster dig ikke noget.

Hvilket regnskabsprogram skal jeg vælge som iværksætter?

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de mange regnskabsprogrammer på markedet og mange kommer også frem til spørgsmålet om hvor vidt man betale for et regnskabsprogram for at det er godt nok eller om der i det hele taget findes gratis regnskabsprogrammer i Danmark – Her er svaret ja og ja.

Der findes flere forskellige (ikke mange) gratis regnskabsprogrammer for iværksættere og små til mellemstore virksomheder i Danmark som kan klare opgaven med at bistå til udformning af et komplet regnskab, uanset hvilken virksomhedsstørrelse og type du har eller skal have.

I Danmark er de mest populære regnskabsprogrammer af de som er 100% gratis, Dinero regnskabsprogram og Billy’s billing (Billy).

Der er fordele og ulemper ved begge regnskabsprogrammer, men marginerne er minimale og hos de fleste bunder det i en personlig holdning til enten iværksætterne bag eller designet og funktionaliteten af regnskabsprogrammet. Som tidligere nævnt, så er jeg en stor fan og tidligere bruger af Dinero regnskabsprogram og hvis jeg skulle starte virksomhed i Danmark igen og have behov for et regnskabsprogram, så ville jeg til enhver tid vælge Dinero.

Få hjælp til regnskabet som iværksætter

Er du helt grøn og uduelig (ifølge dig selv) når det kommer til regnskab og økonomi i virksomheder, så findes der håb. I Danmark findes der også regnskabsprogrammer som hjælper dig med at føre dit regnskab, du kan også betale dig helt fra og skulle rode med regnskab.

Meneto er et rigtigt godt bud på bogholder- og regnskabsprogram i ét. Meneto hjælper danske iværksættere og virksomheder med at føre regnskab og indrapportere årsregnskab og momsregnskab.

Et regnskabsprogram er din bedste ven som iværksætter

Regnskab er ikke det sjoveste og hvis du er en nyklækket iværksætter som ikke arbejder indenfor økonomi eller regnskabsbranchen, hvilket de færreste gør, så kan regnskabet faktisk være en ganske irriterende del, med undtagelse af når der skal sendes fakturaer til kunder og du får penge i banken og på bundlinjen, men foruden denne undtagelse, så ja, regnskab kan være tungt men det behøver det faktisk ikke at være.

Med faktureringsprogrammer som Dinero og Billy, som begge er gratis regnskabs- og bogføringsprogrammer udviklet af og for iværksættere i Danmark, kan regnskabet til din virksomhed blive til en leg.

FAQs – Ofte stillede spørgsmål

Hvilket regnskabsprogram skal jeg vælge?
Der findes mange regnskabsprogrammer i Danmark som både er gratis og betalte, de fleste vælger dog de regnskabsprogrammer som er gratis, eksempelvis Dinero og Billy. Fordelen med et gratis regnskabsprogram er at du slipper at hive penge op af lommen for at teste det og i værste fald, hvis regnskabsprogrammet ikke passer til dig eller din virksomhed, så vælger eller prøver du bare et nyt.

Hvilket regnskabsprogram er det bedste?
Dinero og Billy er blandt de mest populære regnskabsprogrammer i Danmark, mest sandsynlig fordi er 100% gratis og fungerer så godt som de gør. Med Dinero og Billy får du både bogførings- og faktureringssystem i ét og samme program.

Hvilket regnskabsprogram er det billigste?
Dinero og Billy er Danmarks billigste regnskabsprogrammer, for de koster nemlig ingenting. Skal man se på betalte værktøjer og den betalte version af Dinero og Billy så er Billy det billigste regnskabsprogram. Billy koster kr. 195,-/md. Hvor Dinero koster kr. 197,-/md. Altså 2 kroner i forskel.

Hvad er et regnskabsprogram?
Et regnskabsprogram er et computerbaseret værktøj som hjælper private og virksomheder med at føre regnskab i form af bogføring, fakturering, løn og mange andre regnskabsrelaterede-transaktioner.