Innholdsfortegnelse

Passiv indkomst er stadig en mere og mere populær måde at tjene penge og mange af de nye passive indtægtsmetoder er i dag online og kan derfor gøres hjemme fra sofaen eller hvor du ellers sidder og arbejder henne.

De fleste passive indtægtskilder kræver enten en investering af penge eller tid, de fleste har mere af det ene fremfor det andet og netop fordi man kan komme i gang med passive indtægtskilder med blot tid eller penge, gør det til en lukrativ indtjeningsmetode, for ikke at nævne at passive indtægter er indtægtskilder der kræver svært lidt eller ingen vedligehold og dermed blot vokser og vokser over tid.

Når du skal i gang med passive indtægtskilder- og metoder, bør du gøre op med dig selv hvor meget du ønsker at tjene og bestemme dig for om passiv indkomst er noget du ønsker at leve af, som jeg gør, eller du blot ønsker en ekstra pensionsopsparing eller lidt flere ekstra penge om måneden til det du behøver.

Hvad end du vil tjene penge online eller ”offline” gennem passive indtægtsmetoder, så finder du svaret i denne guiden som jeg har udarbejdet gennem benhård research og ikke mindst egen erfaring.

Indholdsfortegnelse

 • Hvad er passiv indkomst?
 • Kan man leve af passiv indkomst?
 • De +5 bedste metoderne til passiv indtægt
  • Invester i aktier og modtag udbytte
  • Skab passiv og voksende indtægt med affiliate marketing
  • Invester i crowdlending og modtag passiv afkastning
  • Tjen passiv indtægt på din hjemmesidetrafik
  • Lej din bolig ud og få passiv indtægt
 • Passiv indkomst som en ekstra indtægt
 • Hvor lang tid tager det at skabe passiv indtægt man kan leve af?
 • Opsummering
 • FAQs – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er passiv indkomst?

Passiv indkomst er indkomstkilder som kræver lidt eller ingen vedligeholdelse for at blive opretholdt. Det er indtægtskilder som enten forbliver i samme størrelsesorden eller vokser og vokser med tiden.

Der findes mange eksempler på passive indtægtskilder og det er af samme grund jeg har udvalgt de +10 bedste metoder til passiv indkomst i min guide og ikke blot skriver om en enkelt, for der findes nemlig et hav af dem, men ikke alle er lige gode.

Kan man leve af passiv indtægt?

At sige man kan leve af passiv indkomst er en underdrivelse, passiv indkomst er på lige linje med mange andre indtjeningsmetoder og jobs hvor der ikke er nogen øvre grænse for hvor meget man kan tjene, det handler i bund og grund om hvor meget tid, energi og penge man investere i det.

Der findes et utal af personer rundt om i verdenen der lever fedt på deres passive indtægtskilder og som følge af denne indtjeningsmetode, ikke behøver at arbejde en dag mere i deres liv når de er fyldt 30, 40 eller 50 år.

Om du ikke har forstået hvor effektiv en indtjeningsmetode passiv indkomst kan være, så lad mig svare en gang for alle ja, du kan sagtens leve af passiv indkomst og hvis du er dygtig, så kræver det ikke mere eller mindre end et hvilket som helst andet arbejde.

De +5 bedste metoderne til passiv indtægt

Som jeg tidligere nævnte, så findes der rigtigt mange forskellige måder man kan skabe passiv indkomst på og nogle kan man leve af mens andre kan være en god buffer eller ekstra indtægt hver måned uden besvær.

Herunder har jeg samlet de 5 passive indkomst-metoder som jeg mener er de bedste i dagens Danmark og som jeg selv har erfaring med.

1. Invester i aktier og modtag udbytte

Aktieinvestering er selvsagt en indtjeningsmetode der kræver du har egenkapital og ikke mindst penge som du kan leve uden og tåle at tabe, da investeringer ikke kommer med en garanti for at du får hele eller dele af beløbet retur. Investeringer indebærer risikoer og du bør ikke investere i aktier eller andet hvis du ikke har forstand på det.

Med det sagt, så er aktieinvestering og specielt investering i aktier som tilbyder udbytte også kaldet udbytteaktier, en enkel og hurtig måde at skabe sig passiv indtægt på hvis man formår at investere i et selskab i vækst.

For at skabe passiv indkomst gennem aktieinvesteringer behøver du ikke nødvendigvis at investere i udbytteaktier, du kan også investere i traditionelle aktier og vente med at få indtægten som er skabt passivt over tid, når du sælger din position.

Jeg selv investere regelmæssigt og benytter mig af investeringsplatformen Trading 212 som tilbyder handel med aktier til 0% i kurtage samt mange andre fordele og værktøjer. Du kan oprette din egen investeringskonto hos Trading 212 ved at trykke på knappen herunder.

Disclaimer: Investeringer kan falde og stige. Du kan få mindre tilbage, end det du har investeret. Tidligere resultater er ingen garanti for fremtidige resultater. Skattebehandling afhænger af dine individuelle forhold og kan ændres.

Trading 212 er en relativ ny investeringsplatform på det danske marked og hvis du føler dig ukomfortabel med dette, så kan du også vælge investeringsplatformen eToro som de fleste kender til. Her kan du også oprette en gratis investeringskonto på kort tid og komme i gang med at tjene penge på passive indtægter gennem investering i udbytteaktier og almene aktier.

2. Skab passiv og voksende indtægt med affiliate marketing

Affiliate marketing er en udbredt, smart og lønsom måde at tjene penge på og ikke mindst skabe sig passiv indkomst på. Affiliate marketing har eksisteret længe og er for publishers en måde at tjene penge på og for advertisers en måde at anskaffe nye kunder på.

Affiliate marketing fungerer på den måde at du henviser andre personer og modtager dermed et fast eller procentbaseret kommission per henvisning. Måden hvorpå du henviser andre er ved brug af et affiliate link som har en speciel sporingskode som gør det muligt at følge brugeren og dennes adfærd, som for eksempel køb på en webshop eller tilmelding til et nyhedsbrev.

Den enkleste og klart hurtigste måde at komme i gang med affiliate marketing på er ved at tilmelde sig et eller flere affiliate netværk som giver tilgang til de mange affiliate programmer derude. Jeg anbefaler helt klart det danske affiliate netværk Partner-ads og det internationale netværk Daisycon og ikke mindst Adservice som er det affiliate netværk hvor jeg har tjent flest penge gennem tiden.

Jeg har personligt arbejdet med affiliate marketing som passiv indtægtsmetode siden 2019 og det er denne indtægtsmetode jeg lever af i dag gennem min virksomhed Fonvig Group. Det vil sige at på under 3 år har jeg formået at skabe nok passiv indtægt med affiliate marketing til at kunne leve af det og jeg vil derfor vove at påstå at du nok kan formå det samme.

 3. Invester i crowdlending og modtag passiv afkastning

På samme måde som investering i udbytteaktier, så er investering i virksomhedslån og ejendomsprojekter en måde at skabe passiv indkomst på som kræver at du har kapital.

Crowdlending er en form for investering, hvor du låner penge til virksomheder eller privatpersoner gennem en online platform. Når lånet er tilbagebetalt, får du din investering samt renter tilbage. Dette kan være en måde at få passiv indtægt på, da du ikke selv skal gøre noget for at få pengene tilbage, men blot vente på, at lånet bliver tilbagebetalt.

Der er en række fordele ved crowdlending. For det første kan det være en god måde at diversificere sin portefølje på, da du ikke kun investerer i aktier eller obligationer, men også i lån. Det kan også være en god måde at få en højere afkast på din investering, da du ofte kan få en højere rente ved crowdlending end ved traditionelle investeringer.

Det er dog også vigtigt at huske, at crowdlending ikke er uden risiko. Der er en risiko for, at låntagerne ikke kan tilbagebetale lånet, hvilket kan resultere i et tab på din investering. Derfor bør du altid undersøge låntagerne grundigt, inden du investerer, og overveje, om det er en risiko, du er komfortabel med at tage.

Hvis du vil investere i crowdlending, kan du starte ved at undersøge de forskellige online platforme, der tilbyder crowdlending. Der findes en række platforme på markedet, så det er en god idé at undersøge deres vilkår, afkast og risiko inden du investerer.

4. Tjen passiv indtægt på din hjemmesidetrafik

Lidt i samme dur som affiliate marketing, så kan du tjene passiv indtægt på din hjemmesidetrafik, blot ved at indsætte reklamer på denne gennem eksempelvis Google Adsense.

Når du skal tjene penge med din hjemmeside med affiliate affiliate marketing er det nødvendigt at du får dem til at konvertere eller som minimum besøge din partners hjemmeside, men med reklamer er det blot nødvendigt at disse bliver eksponeret for dine besøgende, altså at de bliver set.

Fordelen ved Google AdSense og andre former for dynamiske reklamer på ens hjemmeside som passiv indtægtsmetode er, at det tager utroligt kort tid at sætte op og du tjener næsten penge øjeblikkeligt fra disse er indsat og du har besøgende på din hjemmeside.

Ulempen med denne passive indtjeningsmetode sammenlignet med affiliate marketing er, at det kræver du har enormt mange besøgende, hvis du har planer om at tjene mange penge på det.

Derfor er affiliate marketing som regel en mere lønsom vej at gå, fremfor reklamer, men ikke desto mindre, så er det en smart og enklere indtægtsmetode.

5. Lej din bolig ud og få passiv indtægt

Boligudlejning har længe været noget som kun var aktuelt for dem som havde købt en lejlighed eller et hus, men i dag er det en helt anden verden. Med udlejningsplatforme som Airbnb kan personer som ikke benytter deres lejet lejlighed tjene penge på udlejning også.

Det skal dog siges at der er nogle udlejere som ikke er interesseret i dette og du burde derfor høre med din udlejer om dette er i orden og indenfor kontraktens rammer, samtidig skal du være opmærksom på at din indboforsikring dækker tilstrækkeligt i tilfælde af at der skulle ske noget i din bolig når du lejer den ud til fremmede for at tjene penge.

Har du købt en bolig, så kan du som traditionelvis selvfølgelig også leje denne ud som man altid har gjort, dette er også en særdeles god måde at skabe sig en ekstra indtægt på eller i hvert fald få nedbetalt sit lån og dermed skabe sig en kommende indtægt i fremtiden når man så sælger boligen igen med profit.

Passiv indkomst som en ekstra indtægt

Det tager tid, energi og ikke mindst arbejde at opsætte en høj nok passiv indkomst som man kan leve af og derfor vælger mange også at have det som en biindtægt fremfor en hovedindtægt og selvom du måske har ambitioner om at du skal leve af dine passive indkomst så kan du jo benytte den ekstra indtægt som en ekstra lille bonus hver måned ved siden af din hovedindtægt fra dit normale arbejde indtil du tjener nok til at kunne leve af det.

På denne måde er passiv indkomst en helt fantastisk måde at tjene penge på og det er også derfor flere og flere er begyndt at arbejde indenfor dette område i forhold til indtjening og levevej.

Hvor lang tid tager det skabe passiv indtægt man kan leve af?

Hvis du ønsker at leve af passive indtægter, så må du nok først og fremmest berede dig med tålmodighed. For som så meget andet, så tager det noget tid at opbygge passive indtægter man kan leve af.

Hvis du gerne vil leve af dine passive indtægtskilder, så må du tjene nok til at du kan leve af og gerne udregne om din(e) metoder er holdbare i længden og at dine passive indtægtskilder ikke falder, men hellere vækster over tid.

Der findes som sagt, rigtigt mange forskellige metoder for at skabe sig passiv indtægt og man bør lægge store overvejelser i hvor meget tid og hvor mange penge vil man vil smide i det, før man har testet det ud og fundet en eller flere metoder som virker for en selv.

For mig tog det omtrent 2,5 år før jeg kunne leve af mine passive indtægter gennem affiliate marketing, men før jeg gik i gang med affiliate marketing som indtægtsmetode, så havde jeg +5 års erfaring med udvikling af hjemmesider i WordPress og markedsføring på Google i form af søgemaskineoptimering, så totalset har jeg selv investerede 5-7,5 år før jeg opnåede mit mål om at leve af passive indtægter.

Selvsagt kan dette gøres på kortere tid, hvis målsætningen fra start er at opbygge passive indtægter man kan leve af, dette var ikke min målsætning fra start, men har været de sidste 1,5 års tid.

Opsummering

I artiklen og guiden har jeg gennemgået de 5 passive indkomstkilder som jeg mener er de bedste tilgængelige lige nu og samtidig metoder som jeg selv har afprøvet og testet, så jeg ved de virker.

Passive indkomstkilder er ikke kun for de med penge eller de med tid, alle kan være med uanset hvilken baggrund man kommer fra og det er blandt andet det der gør passive indkomstkilder så attraktive, foruden at nævne at man gennem kontinuerlig investering af tid eller penge, eller begge dele, ville kunne leve af den passive indtægt.

Har du tid, men ikke penge? – Da findes der håb for at skabe passive indkomstkilder, men det kræver i langt større grad investering af tid og energi sammenlignet med hvis du havde penge til rådighed, men det betyder ikke at slutresultatet bliver dårligere end for dem som skaber passive indkomstkilder ved investering af egne midler, tvært imod.

Har du penge, men ikke tid? – Da kan du enkelt og hurtigt komme i gang. For dig som har egne midler at investere og dermed også risikere, findes der mange forskellige muligheder for at skabe passive indkomstkilder og du behøver ikke at investere enorme mængder med tid og energi.

FAQs – Ofte stilled spørgsmål

Find svar på ofte stillede spørgsmål om passiv indkomst her.

Hvordan skaber man passiv indkomst?
Der findes mange forskellige måder hvorpå man kan skabe passiv indtægt, den afgørende faktor for hvilken vej du bør gå, afhænger i stor grad af om du har penge eller ikke, samt hvilke interesseområder du har. Der findes er utal af passive indtægtsmetoder som hver især kræver enten egen investering af tid eller penge.

Hvor mange penge kan man tjene gennem passiv indkomst?
Der er ingen øvre eller nedre grænse for hvor mange penge man kan tjene med passive indtægtskilder og det er næsten kun fantasien som sætter grænser hvad det gælder indtægtsniveauet. Jo mere tid og jo flere penge du smider i det, kombineret med dine egenskaber, vil som oftest afspejles i det økonomiske resultat du får i sidste ende.

Hvem kan få passiv indkomst?
Alle med et ønske om at skabe sig passiv indkomst kan komme i gang med passive indtægtskilder. For de som har midler i form af penge, er det oftest enklere og hurtigere at komme i gang, men det gør det ikke nødvendigvis mere lønsomt og for de uden penge som vælger at gå vejen med affiliate marketing eller lignende, kan fremtiden bestemt også se lys ud.