Affiliate marketing er mit hjertebarn, det er min levevej og det som min virksomhed Fonvig Group primært beskæftiger sig med. Med andre ord, jeg har en god del erfaring og kundskab indenfor affiliate marketing og mener bestemt at det er en af de bedste måder at tjene penge online på, som ikke kræver alverden.

I bund og grund kan du komme i gang med affiliate marketing ved blot at have en profil på de sociale medier, som eksempelvis Facebook eller Instagram, hvilket er noget de fleste af os har og et samarbejde med et affiliate netværk som Partner-ads, Daisycon eller Adservice – Så kan du faktisk komme i gang.

Uanset om du har en virksomhed og ønsker flere kunder eller du er en influencer eller blogger som ønsker at tjene penge, så er affiliate marketing en særdeles lønsom og effektiv metode.

Affiliate markedsføring er altså en helt fantastisk måde at tjene penge og markedsfører sin virksomhed på og dette kan bestemt bekræftes hvis man er en af de ivrige iværksættere som følger med i det populære DR-program ”Løvens Hule” – Her ser man succesfulde iværksættere investere i forskellige startups og virksomheder og hvis man følger nøje med, vil man se at mange af de virksomheder og startups som formår at indhente investeringer fra ”Løverne” vil man se noget af det første der sker er, at de tilmelder sig hos forskellige affiliate netværk, primært Partner-Ads og Digital Advisor som begge er danske affiliate netværk.

I denne artikler og guide vil jeg forsøge at forklare dig hvad affiliate marketing er og lære dig hvordan du enklest og hurtigst kan komme i gang.

Affiliate netværk som kan hjælpe dig

Hvad er affiliate marketing?

Affiliate marketing har eksisteret i mange år og er som nævnt, en måde for personer og virksomheder med et publikum at tjene penge online på og det er for virksomheder med et ønske om flere kunder, salg og leads at skaffe sig dette på – Det er altså en markedsførings- og indtjeningsmetode afhængig af hvilket perspektiv man ser det fra.

Affiliate marketing bliver ofte forvekslet med pyramidespil (MLM; Multi-Level Marketing) hvilket er synd, da det absolut ikke er sandt og jeg tror årsagen til dette er at mange af dem som begynder med affiliate marketing som publisher for at tjene penge, spammer og overfylder internettet, sociale medier og forums med affiliate links hvilket kan være særdeles irriterende fra andre.

Affiliate marketing som indtjeningskilde benyttes af store som små virksomheder og privatpersoner. Mange influencers på de sociale medier som Instagram benytter sig af denne metode, blandt andet den velkendte Instagrammer Anders Hemmingsen benytter sig af denne indtjeningsmetode og ser man på nyhedsbureauer som Ekstra Bladet, så er også affiliate marketing i sponserede artikler noget som hyppigt bliver brugt for at tjene lidt ekstra.

Indenfor affiliate marketing er der 3 forbindelsesled (nogle gange 4, hvis man benytter et affiliate netværk) og disse er:

  1. Publisheren
  2. Annoncøren
  3. Forbrugeren
  4. Netværket

Som nævnt, så er der kun behov for 3 forbindelsesled i affiliate marketing, men da mange virksomheder ikke gider at udarbejde deres eget affiliate program, så benytter de sig af et affiliate netværk til at stå for den tekniske og ikke mindst få hjælp til både at komme i gang og få deres affiliate program spredt ud til flest mulige publishers.

(1) Affiliate marketing for publishers (influencers, blogger ol.)

En publisher kan være mange ting, men det er som regel en blogger, influencers eller et nyhedsbureau. Affiliate marketing for publishers er en attraktiv og lønsom måde at tjene penge på sit publikum og indhold på.

Affiliate marketing er også én af de bedste måder at skabe sig passiv indkomst på som ikke kræver den store erfaring, kundskab eller viden omkring noget specifikt.

Jeg har lært mig selv at lave hjemmesider i WordPress og siden hen arbejdet en del med søgemaskineoptimering hvilket er min primære trafikkilde på min hjemmeside, som gør at jeg kan tjene penge på at skrive artikler og guides til andre mennesker, som denne.

Som affiliate publisher kan det være smart at oprette sig affiliate publisher hos et affiliate netværk som eksempelvis:

Jeg anbefaler dig at oprette dig hos alle netværkene, da du får tilgang til flest mulige potentielle annoncører (virksomheder) og på denne måde kan du finde den højeste provision og de bedste kampagner at promovere på din platform og dermed tjene flest mulige penge.

(2) Affiliate marketing for annoncører (virksomheder)

Online markedsføring er ikke blevet lettere og internettet er blevet særdeles konkurrencepræget for mange nye virksomheder som ønsker at konkurrere med samme type produkter eller services som allerede findes derude, men heldigvis findes der råd for dette.

Affiliate marketing kan for mange virksomheder være en særdeles lønsom og effektiv måde at markedsføre sig på, særligt hvis man er ny iværksætter eller virksomhed som ønsker at sætte skub i væksten og omsætningen.

Medmindre du eller din virksomhed har overskud og kundskab til at udvikle jeres eget affiliate program med sporingskoder og login samt udbetalinger for affiliates, så vil jeg på det kraftigste anbefale at i tilmelder jer et affiliate netværk. Her får i gratis hjælp til opsætning af det hele og i får samtidig eksponering ud til de mange publishers som findes på deres netværk og hvis det ikke sætter skub i tingene, så opret jer hos flere forskellige affiliate netværk.

(3) Affiliate marketing for forbrugeren (kunden)

Forbrugeren eller kunden er den som publisheren markedsfører imod og dermed promovere annoncørens produkter/services til. Når forbrugeren trykker på publisherens affiliate-linket som indeholder en sporingskode vil handlinger som gøres af forbrugeren på annoncørens hjemmeside blive sporet og hvis en kommisionsudløsende handling sker, som eksempelvis et salg på annoncørens hjemmeside, så vil publisheren da blive belønnet med en procentsats af salget eller et fast beløb.

(4) Affiliate marketing for netværk (mellemleddet)

Som nævnt, så er et affiliate netværk ikke en nødvendighed for affiliate marketing, men noget som kan gøre processen enklere for mindre virksomheder og publisheren.

Virksomheder som benytter sig af et affiliate netværk slipper for at kode og lave deres eget affiliate program. Samtidig så kan de få god hjælp da affiliate netværket og annoncøren har samme målsætning, nemlig at skabe så meget salg som overhovedet mulig. Virksomheder som opretter sig hos et affiliate netværk vil også samtidig blive eksponeret for de mange publishers som er tilmeldt samme sted og de får dermed kontakt med disse på en enkel og hurtig måde, hvilket effektivisere processen markant. Den eneste ulempe er at netværket tager en vis betaling for det som genereres igennem deres affiliate program.

Publishers som ønsker at finde gode affiliate programmer og annoncører kan ved oprettelse hos ét eller flere affiliate netværk let få et overblik over de mange annoncører som de kan promovere samt hvad kommissionerne er. Samtidig er det et godt værktøj for dem som laver sammenligninger af produkter som eksempelvis måltidskasser eller lån, da man kan benytte affiliate netværkets produktfeed som automatisk viser flere annoncører og giver dermed forbrugeren et flot overblik over priser og vurdering af de forskellige produkter og virksomheder. Den eneste ulempe ved at benytte et netværk er at kommissionerne er lidt lavere, da affiliate netværket tager en andel, men dette kan være en nødvendighed hvis ikke den ønskede annoncør har sit eget affiliate program.

Med andre ord, et affiliate netværk er fantastisk og den hyppigste anvendte metode for de fleste små- og mellemstore virksomheder.

Hvordan tjener mange penge på affiliate marketing?

Der findes rigtigt mange forskellige kombinationer for hvordan du kan tjene penge på affiliate marketing, de fleste benytter sig af en hjemmeside og et affiliate netværk, således de kan indsætte deres affiliates på hjemmesiden med billeder og tekster, samt anskaffe trafik fra Google gennem SEO. Uanset om du skal tjene penge på affiliate marketing ved at promovere danske casino bonusser eller danske odds sider, så er fremgangsmåden den samme.