Bilforsikringer er en af de lovpligtige forsikringer i Danmark og noget som kan være særdeles dyrt hvis du tilvælger at dække din bil økonomisk i form af kasko- eller delkasko forsikring, men skal det virkelig være så dyrt?

Bilforsikring er noget alle os med bil desværre skal bøvle med, en forsikring som dækker i tilfælde af personskade, også kaldet ansvarsforsikring og til de af os som ønsker økonomisk forsikring bliver også kasko eller delkasko inkluderet i forsikringen.

Her på siden kan du læse alt der er værd at vide om bilforsikring og hvordan du finder billigere forsikring, eller rettere, den billigste forsikring som samtidig dækker dine behov.

Her kommer Tjenestetorvet ind i billedet.

Tjenestetorvet er en gratis og uforpligtende tjeneste som kan hjælpe dig med at finde billigere forsikring, heriblandt billig bilforsikring. Ved hjælp af en simpel formular som tager få minutter at udfylde, kan du få tilsendt tilbud på bilforsikring fra flere forskellige forsikringselskaber og vælge det tilbud som er det bedste og billigste for dig.

Hvad er en bilforsikring?

En bilforsikring er en forsikring man “skal” tegne når man ejer en bil som man ønsker at benytte i Danmark.

De tre typer bilforsikring

  • Ansvar
  • Kasko
  • Delkasko

Ansvar eller ansvarsforsikring er en lovpåplagt forsikring man skal have som bilejer, det er imod den danske lov ikke at have en ansvarsforsikring og køre bil på offentligt veje.

Kasko og delkasko er en valgfri ekstra forsikring man kan tegne på bilen som dækker materialistiske skader, denne type forsikring vælges oftest på dyrere biler eller biler som er købt med lån, da långiver skal have muligheden for at få sine penge i tilfælde hvor bilen bliver totalskadet.

Hvad koster bilforsikring?

Prisen på bilforsikring afhænger er mange ting, blandt andet hvilken type forsikring på bilen du vælger (med eller uden kasko), hvor gammel du er, hvor dyr bilen er og hvor mange år du har kørt skadesfrit eller hvor mange uheld du har været involveret i hvor skaden er blevet anmeldt til et forsikringsselskab.

Det er selvfølgelig dyrere at forsikre en bil, jo yngre man er, jo hurtigere og dyrere bilen er.

Hvad koster en bilforsikring for unge?

Bilforsikring for unge er ikke billigt, specielt ikke hvis du har anskaffet dig en dyr og hurtig bil som du ønsker kaskoforsikring på. Har du derimod købt en “langsom” bil og ikke behøver kasko, da det ikke kan betale sig i forhold til bilens værdi, så kan selv unge mennesker finde en fornuftig pris på bilforsikring.