Skal du købe bolig med lån, ejer du en hund eller har du et køretøj? Så er du måske lovpålagt at tegne forsikring, læs her hvilke forsikringer som er lovpligtige i Danmark.

Det kan lyde absurd for nogle at den danske stat kan bestemme at man skal have forsikring, men samtidig så kan de heller ikke det, da det på en måde at valgfrit, forstået på den måde at hvis du ikke anskaffer dig bestemte dyr, ønsker køretøj til offentlige veje og vil eje hus, så slipper du de lovpålagte forsikringer.

Her på siden kan du læse mere om de forsikringer som er lovpålagt og som du skal have.

Er du på jagt efter billig forsikring eller gøre et forsikringstjek, så er tilbudstjenesten Tjenestetorvet helt fantastisk. Her kan du på få minutter få gratis og uforpligtende tilbud på forsikring fra flere forskellige forsikringsselskaber, mange sparer tusindvis af kroner i året ved at benytte Tjenestetorvet.

De 3 lovpligtige forsikringer i Danmark

I Danmark har vi på nuværende tidspunkt 3 forsikringer som er lovpligtige, lovpligtige forsikringer, er forsikringer som er påkravet af den danske stat at du tegner, hvis du ønsker at have bestemte dyr, et køretøj eller bolig i Danmark. Det er det danske folketing som vedtager de danske love.

De tre lovpligtige forsikringer i Danmark er:

  1. Ansvarsforsikring
  2. Hundeansvarsforsikring
  3. Brandforsikring

Herunder kan du læse mere om de lovpligtige forsikringer og hvornår du er nødsaget til at tegne en eller flere af disse forsikringer.

#1 Ansvarsforsikring

Hvis du vil køre på de offentligt danske veje, må du registrere dit køretøj og have en gyldig ansvarsforsikring, som er en bilforsikring. Når du tegner bilforsikring, kan du vælge ansvarsforsikring eller ansvarsforsikring og kasko, det er dog kun ansvarsforsikringen som er lovpligtig.

#2 Hundeansvarsforsikring

 

#3 Brandforsikring

En brandforsikring er ikke at forveksle med indboforsikring. En brandforsikring dækker ikke dit indbo, men dækker derimod selve boligen eller huset, herunder reparation eller komplet genopførsel i tilfælde hvos din bolig eller dit hus skulle brænde ned.

 

Frivillige forsikringer

Størstedelen af de forsikringer som findes, er ikke lovpligtige, men frivillige, hvilket vil sige at du er op til dig selv om du vil tegne disse forsikringer eller ikke. Det er dog en god idé at have forsikring på en række ting, eksempelvis indboforsikring hvis du har dit eget sted at bo, rejseforsikring hvis du skal ud at rejse og mange flere. Du kan læse vores guide som forklarer hvilke forsikringer du bør have afhængig af din livssituation.

Hvilke forsikringer bør man have?

Herunder kan du kort læse mere om de forsikringer vi mener du bør have, afhængig af din livssituation.

Har du egen bolig?

Hvis du har dit eget sted at bo, så er det en meget god idé at anskaffe sig indboforsikring. Med en indboforsikring får du dækket skader på dit indbo, det vil sige, dine møbler, dit tøj, ja alt som befinder sig i boligen og er en del af dit indbo. Hvis du ikke har indboforsikring og der skulle ske vandskade eller brand, kan du risikere at miste alt du ejer og har og stå uden nogen erstatning fra forsikring.

Skal du ud at rejse?

Hvis du skal rejse til udlandet, så er du særdeles godt tjent med at tegne en rejseforsikring. Hvis du bliver syg når du er i udlandet, kan det blive utroligt dyrt. Hospitalsbesøg, sygeplejersker, læger og mediciner er nemlig ufatteligt dyrt og noget vi i Danmark ikke har noget forhold til, da dette dækkes igennem vores høje beskatning, men sådan er det ikke i udlandet. En rejseforsikring er en af de billigste forsikringer som findes og det er utroligt dumt ikke at tegne med et forsikringsselskab når man skal ud at rejse.

En rejseforsikring dækker dig økonomisk, hvis du skulle få behov for hjælp, dette kan være alt fra flybilletter hjem, penge til overlevelse i tilfælde af overfald, læge- og hospitalsbesøg samt meget mere.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke forsikringer er lovpligtige?

Som tommelfingerregel, så har politikerne valgt at gøre forsikringer lovpligtige hvis du er erstatningspligtig og det anslåes at i værste tilfælde du ville stå med en enorm gæld du aldrig ville kunne betale tilbage.

Ejer du eksempelvis en hund, så er du erstatningspligtig for de skader som din hund forårsager, din hund kan eksempelvis være skyld i en trafikulykke hvor der sker materialistisk såvel som person skade for flere millioner af kroner, disse vil du som ejer da være erstatningspligtig til og det er derfor lovpålagt at have forsikring på sin hund.