Innholdsfortegnelse

En lønsikring er til dig, der ikke mener, at dagpenge er nok. For nogle er dagpenge ikke nok til at dække udgifterne i det daglige. For andre er det måske et “nice to have” end et “need to have”. Og begge del er okay, for det er frivilligt om du vil have en lønsikring eller ej.

Hvis ikke dine dagpenge fra din a-kasse er nok, kan du altså tilvælge deres lønsikring. Men du kan også undgå at være medlem i en a-kasse og kun melde dig ind i en privat lønsikring. Nogle tilbyder 3 måneders gratis lønsikring til at starte med.

Indholdsfortegnelse

Hvad er lønsikring?

Du skal bruge din lønsikring, når du bliver arbejdsløs og ville ønske at din tidligere løn, matchede med dine dagpenge fra a-kassen. Dagpengesatsen er nok til at kunne klare sig, men er du vant til en højere levestil eller har mange udgifter, bør du få lønsikring. Lønsikring er en ekstra forsikring til din a-kasse, der garanterer dig op mod 90 % af din bruttoløn.

Dette er inkluderet i din udbetaling fra a-kasse + lønsikring:

 • Løn
 • Provision
 • Bonus
 • Fri bil
 • Fri telefon
 • Fri internet
 • med flere…

Hvad koster lønsikring?

Prisen på en lønsikring er ikke meget, de fleste a-kasser tilbyder lønsikring fra 56-59 kroner om måneden, hvilket næsten er en tiendel af hvad en a-kasse koster.

Sådan tjener du penge med en lønsikring

Lad os tage udgangspunkt i en fiktiv person, ved navn A. Denne person A, arbejder som afdelingsleder, bliver afskediget meget pludseligt. Senere finder hun ud af, at hele hendes afdeling er nedlukket som følge af Corona-krisen. Person A står til at miste hele sin indkomst og får ikke tilbudt, at blive overflyttet til en afdeling. Nu skal A ud og finde et nyt arbejde, men stadig betale sine regninger.

Med en a-kasse med lønsikring kan du modtage meget mere i løn. Se bare regnestykket herunder:

 • Person A tjener 36.000 kroner i måneden
 • Person A får 19.500 kroner af a-kassen
 • Person A får 9.000 kroner ekstra med lønsikring
 • Person A får uden lønsikring kun 19.500 kr.
 • Person A får med lønsikring i alt 28.500 kr.

Det er i tilfælde af titlen som arbejdsløs, kan du altså både få udbetalt dagpenge og lønsikring. På den måde kan du få dine udbetalinger hver måned, der sikrer dig og din økonomi på jobmarkedet.

Regler for lønsikring

Der er forskellige vilkår og betingelser for at få lønsikring, men vi vil prøve at samle dem her i afsnittet. Forsikringen om op til 90% af nuværende løn, kan tegnes uanset om du betragtes som lønmodtager eller selvstændig, i henhold til loven om arbejdsløshedsforsikring.

For at kunne tegne forsikringen ‘Ase Lønsikring’, skal du:

 • Have et dansk CPR-nummer og fast bopæl i Danmark.
 • Være fyldt 18 år, men endnu ikke 59 år.
 • Arbejde minimum 25 timer om ugen i Danmark.
 • Være betalende medlem af Ase A-kasse.

Vilkår og betingelser for lønsikring er hentet fra ase.dk. Ase er en samlet fagforening, a-kasse og lønsikring – og meget mere faktisk. Du kan desværre ikke tegne en lønsikring hos Ase, hvis du arbejder i din ægtefælle/samlevers virksomhed, og du ikke selv ejer noget af virksomheden.

Der skal du læse næste afsnit, der handler om Virksom’s Indtægtssikring, der er et billigt tilbud om en lønsikring til selvstændige, iværksættere og andre solo-chefer.

Fordele ved lønsikring/indtægtssikring hos Ledernes Hovedorganisation:

 • Lederne
 • PRO
 • Virksom
 • A-kassen Ledernes Hovedorganisation.

Virksom’s Indtægtssikring til Selvstændige

Virksom er en Faglig Organisation for selvstændige, oprettet til de mere risikovillige på arbejdsmarkeder, tilbage i 2016. De er en del af Ledernes Hovedorganisation, der er anerkendt for deres kamp om at støtte selvstændige og ledere – fremfor ansatte og lønmodtagere, ligesom alle andre.

Der har før i tiden ikke været mulighed for selvstændige, at til at tilknytte sig en a-kasse og en lønsikring. Grunden hertil, er en offentlig stigmatisering omkring det ukendte farvand, som mange bevæger sig ud på som selvstændig. De fleste er iværksættere, og det kan synes for mange, at det går meget stærkt i den branche.

Og det gør det også! Der er op- og nedture som selvstændig, men nu er der kommet endnu en optur for de mindre forretningsejere; Indtægtssikring, A-kasse og Faglig Organisation til selvstændige.

Hvor kan jeg få den billigste a-kasse med lønsikring?

Først og fremmest kommer typen af a-kasse med lønsikring helt an på din branche, beskæftigelse eller jobtitel. Som ansat eller lønmodtager kan du næsten vælge frit blandt alle a-kasser med lønsikring. Du kan sammenligne prisen på a-kasse med lønsikring med tjenestetorvet.dk her.

Når du er medlem af en a-kasse, kan du blive stillet nogle spørgsmål af dem, som kan hjælpe dig yderligere og dække dig bedst ind økonomisk. For at høre om alle deres tilbud på lønsikring, forsikring, pension og meget mere, kan du let udfylde en formular med navn og telefonnummer, så de kan ringe og fortælle dig mere.

Du bør overveje om du skal inkludere en lønsikring, da den næsten udbetaler somme løn som din nuværende – og det er især smart når din løn er højere end dagpengesatsen. Se hvad statens dagpengesats er i dag her.

Blandt de to mest populære a-kasser på markedet, finder du Ase og Virksom. De henvender sig til to forskellige segmenter; ansatte og selvstændige.

Ase A-kasse med lønsikring

Ase er kendt for deres stærke fagforening. Men de er også nogle af de bedste på deres a-kasse med lønsikring. Ase er en uafhængig arbejdsløshedskasse, som blev grundlagt i 1976, og er 100% ejet af alle deres knap 150.000 medlemmer.

Vil du lære mere om, hvorfor så mange tilmelder sig Ase? Så kan du læse mere om deres indhold i Ase’s a-kasse med lønsikring på deres medlemsside.

Ase er en a-kasse, lønsikring og fagforening for dig, der bare gerne vil have en bred pallette af muligheder og hjælp til eventuel arbejdsløshed og økonomisk støtte eller problemer/udfordringer med jobbet, din chef eller dine arbejdsvilkår.

Virksom A-kasse med lønsikring

Hos Virksom, kalder de det for en Indtægtssikring, der kan sammenlignes med en lønsikring. Den væsentlige forskel er, at det udbydes af en Faglig Organisation, der har en a-kasse, men i stedet kalder en lønforsikring for indtægtsforsikring.

Virksom kan hjælpe selvstændige med:

 • Juridisk hjælp
 • Sparring til dig og din virksomhed
 • Mulighed for fordelagtige forsikringer
 • Gratis inkasso-service
 • Mulighed for attraktiv pensionsordning
 • Dagpenge
 • Mulighed for indtægtssikring

Privat lønsikring udenom a-kassen

Du behøver ikke at være tilmeldt en a-kasse for at tegne dig til lønsikring. En lønsikring er ligesom en valgfri forsikring i den forstand, at du selv kan bestemme om du vil tegne en lønsikring eller ej. Dog kan du ofte få en billig pris på lønsikring, ved din a-kasse eller fagforening, så længe det er samlet.

Konklusion

Her i artiklen om “Lønsikring med eller uden a-kasse”, har vi været vidt omkring forskellige emner og tillæg til dine økonomiske forsikringer til arbejdsmarkedet. Vi har lavet nogle beregninger, til eksempel, som viser hvor mange ekstra penge du får af a-kasse med lønsikring.

Vi har oplistet regnestykket om udbetaling af lønsikring igen her:

 • Person A tjener 36.000 kroner i måneden
 • Person A får:
  • 19.500 kroner af a-kassen
 • 9.000 kroner ekstra med lønsikring
 • Uden lønsikring kun 19.500 kr.
 • Med lønsikring i alt 28.500 kr.

Du kan beregne her, om det kan betale sig for dig, at få en lønsikring med eller uden a-kasse her.

FAQs – Ofte stillede spørgsmål

Find svar på ofte stillede spørgsmål om lønsikring

Hvorfor vælge lønsikring?

Med dagpenge, bør du kunne klare dig selv, men er du vant til en dyr livsstil, levestil eller har mange udgifter, skal du uden tvivl få en billig lønsikring. Så meget modtager du heller ikke i dagpenge i forhold til kontanthjælp. Se hvad dagpengesatsen er lige nu. Lønsikring er altså din helt egen ekstra forsikring til din a-kasse, som udbetaler op mod 90 % af din månedlige bruttoløn. Læs de mest normale vilkår og betingelser for udbetaling af dagpenge her.

Hvilken lønsikring er den bedste?

Da forskellige lønsikringer har forskellige vilkår og maksimale beløb for udbetalinger, samt procentsatser for din nuværende indkomst, skal du undersøge markedet først for at finde den billigste og dyreste, så du kan se prislejet for forskellige lønsikringer. Sammenlign alle muligheder for lønsikring, a-kasse og fagforening her.

Er lønsikring og lønforsikring det samme?

Ja, det mest anvendte ord er lønsikring, men det er en forsikring af din løn. Uanset hvad, kommer pengene fra statens arbejdsløshedskasse, som din a-kasse sørger for at udbetale til dig ved ledighed på arbejdsmarkedet.

Hvor kan jeg købe lønsikring?

Du kan få en lønsikring gennem din a-kasse eller tegne en privat lønsikring. Ledernes lønsikring dækker op til 90% af din løn ved ledighed, og er desuden kåret som ‘Bedst i Test’ 6 Måneders Startkarens og kåret som ‘Bedst i Test’ af Forbrugerrådet Tænk.