Mange lønmodtagere har ikke a-kasse, hvorfor? Eller er spørsmålet egentlig hvorfor skal man have a-kasse? Få svaret her.

A-kasse er som en forsikring. Du skal være med i en a-kasse for at kunne få udbetalt dagpenge ved mistet job. Det er altså udelukkende noget man erhverver sig, fordi man håber på ikke at skulle bruge det. Det går de færreste vel og håber på.

Så a-kasse kan måske lyde unødvendigt, men til gengæld er forsikringer og a-kasse vigtigt, hvis først uheldet er ude. Og ligesom med forsikringer, så er a-kasse for sent at tilmelde sig, hvis du allerede har mistet dit arbejde. Du kommer derfor længst med at tilmelde dig en a-kasse, skulle du en dag miste dit arbejde pga. nedskæringer eller afdelinger, der lukkes ned for at spare penge.

Her kan du få den billigste a-kasse

Har du ikke allerede a-kasse i dag så anbefaler vi at læse med her, da vi forklarer om de forskellige a-kasser og giver dig 5 gode grunde til at vælge en a-kasse til som lønmodtager, studerende eller selvstændig erhvervsdrivende.

Den bedste er ikke altid den billigste, og priserne mellem a-kasserne er ikke den store. Vælg i stedet en a-kasse, anbefalet til dig og din situation eller jobstatus.

A-kasse for lønmodtagere

De fleste af os er i dag ansat, og er det vi kalder for lønmodtagere, da vi modtager løn fra en virksomhed, som har hyret dig til at være medarbejder. Her er en a-kasse helt essentiel, og grundlæggende årsagen til, at arbejdsløshedskassen blev oprettet i 1880’erne.

På grund af vores Corona-krise, eksploderede antallet af jobskiftende. Der var i gennemsnit knap 2.500 ansatte – hver dag – som skiftede job i perioden. Derimod skiftede meget få ledere og chefer job. Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Sammenlign alle de a-kasser, som du kan blive medlem af som lønmodtager med Tjenestestorvet.dk

Gratis a-kasse for studerende

ASE en helt gratis a-kasse for studerende, hvor de har mulighed for at få masser af relevant sparring under uddannelsen. Deres gratis a-kasse medlemskab koster altså 0 kr./md., så længe din uddannelse opfylder deres betingelser. Dem finder du nemt på deres hjemmeside.

Bliver du færdiguddannet i 2022, får du allerede op til 13.836 kr./md. i dagpenge fra første ledige dag. Det gælder kun, hvis du melder dig ind et år før, du færdiggør din uddannelse. Eller efter 1 måneds ledighed, hvis du melder dig ind i ASE’s gratis a-kasse for studerende, senest 14 dage efter uddannelsens afslutning.

Er du i stedet stadig ledig på arbejdsmarkedet efter uddannelsen, uanset om du lige har tilmeldt dig a-kassen for en måned siden, kan du stadig få masser af hjælp fra a-kassen. Særlig til hele din process med jobansøgning og netværk.

Herefter får du oveni din gratis adgang, mulighed for at tilmelde dig en af Danmarks billigste fagforeninger, der i takt med Corona-krisen kun koster 74 kr./md.

A-kasse for selvstændige

Er du selvstændig, så er a-kasse faktisk også noget for dig. Der er endelig kommet en a-kasse for selvstændige, hvor du kan få økonomisk tryghed samt sparring og gratis kurser til at drive egen virksomhed.

Virksom A/S har stiftet det, som de kalder for en Faglig Organisation oveni en ganske almindelig a-kasse, som du kender den fra alle andre udbydere på markedet. Det er bestemt manglet blandt iværksættere og solo-chefer, som allerede har meldt sig ind og fået glæde af en a-kasse og faglig organisation til deres branche.

5 gode grunde til at vælge a-kasse

1. Modtag dagpenge

Når du har betalt til din a-kasse i 12 måneder, har du optjent en statslig ret til dagpenge. Dagpenge modtager du, når du ikke får nogen løn, der dækker dine normale udgifter. Det kan være i tilfælde af, at du bliver fyret eller siger op, men også hvis en krise rammer og alt lukker ned.

2. A-kassen hjælper dig

Dagpenge er én ting, men har du været arbejdsløs i for lang tid, og mangler hjælp til at komme videre, kan du også ringe til a-kassen. De tilbyder dig gratis jobkurser, sparring, kompetenceudvikling og meget mere. Læs hvad a-kassen tilbyder dig under deres indhold i a-kassen, da ikke alt indhold er ens.

3. Økonomisk sikkerhedsnet

Medmindre du har en stor opsparing liggende på kistebunden, kan en jobkrise være ubehagelig at stå i. Med en a-kasse, der udbetaler dig dagpenge og hjælper dig videre, kan du stadig betale dine regninger og få mad på bordet, hver dag.

4. Retshjælp og inkasso

Dette og nok særligt for chefer og selvstændige, men kommer du i problemer med en kunde, kan du også bruge din a-kasse. Hvis en kunde nægter at betale en faktura eller en medarbejder sagsøger dig for manglende løn, hjælper din a-kasse dig med at inddrive ubetalte fakturer fra dine kunder.

5. Lønsikring med høj udbetaling

Når du tilmelder dig en a-kasse, vil de også stille dig nogle spørgsmål, for at informere dig om deres tilbud på lønsikring, forsikring, pension og meget mere, som de kan tilbyde. Her bør du overveje om du skal inkludere en lønsikring, som udbetaler somme løn som din nuværende. Det giver rigtig god mening, hvis du tjener mere end dagpengesatsen. Se hvad statens dagpengesats er i dag her.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse er en arbejdsløshedskasse, som du hver måned indbetaler penge til. Staten sørger for at lægge penge til side, hvor din a-kasse hæver dem fra til dig. Det er et fast beløb, du modtager i dagpenge af hvilken som helst a-kasse, så vælg den rigtige a-kasse for dig.

Samlet a-kasse med fagforening

A-kasse med fagforening kan være en rigtig god løsning, da en fagforening er til for at hjælpe dig, særligt med juridisk lovgivning. En fagforening er en del billigere, at være medlem af. Især hvis du allerede har en a-kasse også.

Dette bruger du din fagforening til uanset branche:

 • Jobskifte
 • Ansættelse
 • Ansættelseskontrakt
 • Afskedigelse
 • Trivsel og Arbejdsglæde
 • Arbejdsbyrder
 • Arbejdsvilkår og Betingelser
 • Arbejdsplads
 • Lønniveau og Forhandling
 • Psykiske/fysiske udfordringer
 • Videreuddannelse
 • Omskoling mv.

Samlet a-kasse med faglig organisation

A-kasse med faglig organisation er en kombination, som primært målretter sig selvstændige. Den første på markedet er Virksom.dk, der tilbyder en kombineret løsning, da en a-kasse aldrig har været muligt at få, før nu. Det er for dem, som ønsker a-kasse og samtidig en hjælpende hånd i form af en faglig organisation.

Alt dette kan Virksom hjælpe selvstændige med:

 • Juridisk hjælp
 • Sparring til dig og din virksomhed
 • Mulighed for fordelagtige forsikringer
 • Gratis inkasso-service
 • Mulighed for attraktiv pensionsordning
 • Dagpenge
 • Mulighed for indtægtssikring

5 gode grunde til hvorfor du skal have a-kasse

Den primære årsag til, at melde sig ind i en a-kasse, er naturligvis at kunne modtage dagpenge. Men en a-kasse kan gøre meget mere end det, for de arbejdsløse. Her har vi listet nogle eksempler på, hvad en a-kasse kan tilbyde dig af muligheder:

 1. Samtaler om jobsøgning
 2. Kurser, webinar og uddannelser
 3. Sparring og juridisk rådgivning
 4. Udvidet advokathjælp
 5. Indtægtssikring, lønsikring mv.

Der kan være en forskel på de forskellige services og tilbud, som en a-kasse tilbyder sine medlemmer. Sammenlign a-kasser og find den a-kasse med de bedste fordele til dig.

Kan man få a-kasse uden fagforening eller faglig organisation?

Du kan sagtens vælge en a-kasse, men det giver næsten ikke mening at undvære de få ekstra kroner, det koster at inkludere din a-kasse med fagforening eller faglig organisation. Du kan se og sammenligne priser på a-kasse UDEN fagforening eller faglig organisation og a-kasse MED fagforening eller faglig organisation.

Faglig organisation og a-kasse?

Med ordet “faglig organisation”, kan det næsten forbindes med en fagforening. Og det er også meget rigtigt. Dog bliver du kun tilbudt medlemskab i en faglig organisation som selvstændig – uden problemer.

De fleste selvstændige bruger Virksom.dk, hvor du kan indtaste dine oplysninger på 2 minutter. Det er uforpligtende, men din data anvendes til at godkende dig gennem første skridt.

Fagforening og a-kasse?

Sammen står vi stærkere, lyder ordsproget. Og det er også sandt i dette tilfælde, hvor der som regel er en a-kasse med et tilbud om en billig fagforening til. Sammen kan du kombinere begges styrker og få den fulde hjælp 380 grader rundt om din jobsituation som ansat, leder, pædagog, læge eller branche du er i.

Hvad er dagpenge?

Dagpenge fordeles af en a-kasse, som er en statslig arbejdsløshedskasse. Dagpengesatsen er fast i hele Danmark, og alle a-kasser udbetaler derfor det samme.

Her kan du se dagens dagpengesats.

Hvad koster en a-kasse?

Der kan som tidligere nævnt i hele artiklen, være en del forskel på de forskellige services og tilbud, som en a-kasse tilbyder sine medlemmer. En a-kasse koster typisk mellem 450-550 kroner om måneden.

Så a-kasse er til, hvis først uheldet er ude. Og ligesom med forsikringer, så er a-kasse for sent at tilmelde sig, hvis du allerede har mistet dit arbejde. Du kommer derfor længst med at tilmelde dig en a-kasse, skulle du en dag miste dit arbejde.

Hvad er fordelen med en a-kasse?

Så a-kasse er til, hvis først uheldet er ude. Og ligesom med forsikringer, så er a-kasse for sent at tilmelde sig, hvis du allerede har mistet dit arbejde. Du kommer derfor længst med at tilmelde dig en a-kasse, skulle du en dag miste dit arbejde.

Fordele ved en a-kasse:

 • Samtaler om jobsøgning
 • Kurser, webinar og arrangementer
 • Sparring og juridisk rådgivning
 • Digitalt helbredstjek
 • Arbejdslivssamtaler
 • Udvidet advokathjælp
 • Identitetssikring
 • Uddannelse til arbejdslystskonsulent
 • Hjælp med inkasso
 • Indtægtssikring mv.

Hvorfor skal jeg have a-kasse?

For at få udbetalt dagpenge, skal du være medlem af en a-kasse i 12 måneder – herefter flytter din anciennitet videre, hvis du skifter til en anden. Og derefter fortsætter din udbetaling af dagpenge uden du mærker noget til det. De klarer alt med overflytning, registrering i systemet mv.

Hvad er a-kasse?

En a-kasse er næsten ligesom en forsikring. Du skal være med i en a-kasse for at kunne få udbetalt dagpenge ved mistet job. Det er altså udelukkende noget man erhverver sig, fordi man håber på ikke at skulle bruge det. Det går de færreste vel og håber på.